logo

Escarpment House | Thirroul 2011-

Just above sea level, perched on a sandstone platform surrounded by the Illawarra escarpment, this site enjoys northerly views and sunlight.

Elongated east west and maximising shelter from the south, a simple two storey plan sees sleeping accommodation perched over a living space connected directly to its outside garden. This ground floor undercroft is defined by a rhythmic concrete post and beam structure, which continues into the landscape to blur inside and out.

Views are carefully orchestrated - to the escarpment to highlight connection between earth and sky, and to the ocean to the east.

A flexible plan incorporating a separate entrance to one bedroom and associated facilities, ensures a great flexibility for the current and future owners. It is easily adapted to a home business, teenage retreat, or multi-generational living.

Watch the construction as it progresses on the blog here